Εκδήλωση για το Ελληνικό φαγητό στο Καρπενήσι | Event EUGreenWeek Karpenisi

Στο πλαίσιο της δράσης #EUGreenWeek 2023, της μεγαλύτερης εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον, η Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Καρπενησίου, ο Δήμος Αγράφων και η ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ, συνδιοργάνωσαν πολυθεματική εκδήλωση, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, με θέμα: "Περιβάλλον-Πολιτισμός-Αγροδιατροφή Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό"

Η Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας μέσα από τη δράση αυτή θέλησε να πετύχει την σύνδεση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής με τον τουρισμό. Κύριος στόχος ήταν να υπάρξει μια πρώτη γνωριμία με τους παραγωγούς, τους μεταποιητές, τα καταλύματα και φυσικά με το κοινό. Διαπιστώσαμε ότι όλο και περισσότεροι νέοι της περιοχής μας στρέφονται προς τον πρωτογενή τομέα, καλλιεργώντας και εκτρέφοντας υψηλής ποιότητας είδη. Κρέατα, τσάι του βουνού, τυροκομικά και γαλακτοκομικά, μέλι ελάτης, πέστροφες, μπύρα, ακόμη και ελαιόλαδο είναι μερικά από τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγονται στο Νομό Ευρυτανίας. Είναι πρώτιστης σημασίας τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας να μπορέσουν να αναδειχθούν μέσα από τα ξενοδοχεία της Ευρυτανίας, τα καταστήματα εστίασης και τα εστιατόρια. Επιπλέον, να καθιερωθεί το Ευρυτανικό Πρωινό της Ευρυτανίας και να συνδεθεί με το Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, δίνοντας την δυνατότητα σε παραγωγούς και ξενοδόχους να εμπλουτίσουν το αγοραστικό τους κοινό και να δώσουν προστιθέμενη αξία στις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους τους παραγωγούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήταν παρών στην εκδήλωση. 

Ευχαριστούμε τους Συλλόγους Γυναικών Καρπενησίου και Φουρνάς για τις όμορφες τοπικές λιχουδιές που δημιούργησαν και ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους. Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, καθώς και τους Δήμους Αγράφων και Καρπενησίου για την στήριξη και συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε το ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ / Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Καρπενησίου, και τον Δρ. Παλαιολόγο Παλαιολόγου για την εξαιρετική παρουσίαση. 

Ευχαριστούμε την ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ για την διοργάνωση της όλης εκδήλωσης. Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους παραγωγούς της Ευρυτανίας, για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για να μας προσφέρουν τα υψηλής ποιοτικής αξίας προϊόντα τους και τους καλούμε να συνεργαστούμε για να αναδείξουμε και να προωθήσουμε, ακόμη περισσότερο, το Ευρυτανικό Προϊόν και την πανέμορφη Ευρυτανική Φύση στους επισκέπτες μας.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ

#EUGreenWeek #Farm2Fork #EUGreenDeal #ForNature #EUBiodiversity #CircularEconomy