Responsive Ad Slot


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

latest

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις

ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αγροδιατροφή

ΤΕΧΝΕΣ

Τέχνες

ΟΡΕΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ορεινή Ελλάδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνεντεύξεις

VIDEO

Videos

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Φωτογραφήματα

Αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης | Εγκατέλειψαν την Αθήνα για να γίνουν κτηνοτρόφοι στο βουνό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σε ένα χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, το Γολέμι Ναυπακτίας, με μόλις 4-5 κατοίκους, ζει ένα όνειρο. Ο Κώστας και η Άννα, δύο νέοι άνθρωποι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αθήνα, άφησαν πίσω τους τους ρυθμούς της μεγαλούπολης για να αγκαλιάσουν μια ήρεμη ζωή στην ύπαιθρο. Δείτε το βίντεό μας εδώ


Η Δύναμη της Ελληνικής ψυχής και του Αιέν Αριστεύειν. Η Ιστορία zωής της Joanna Yana Floros

Δεν υπάρχουν σχόλια
Η συγκλονιστική ιστορία της κυρίας Ιωάννας Φλώρου. Η κα Φλώρου, αφοσιώθηκε στην καριέρα της ως Καθηγήτρια αγγίζοντας τις ζωές των φοιτητών της και αφήνοντας το δικό της στίγμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η εμπνευστική ιστορία είναι μια μαρτυρία της ανθεκτικότητας, της ανθρώπινης δύναμης και του Αθάνατου Ελληνικού πνεύματος. 

Η κυρία Φλώρου, γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας, έμεινε ορφανή από τον πατέρα της και στην τρυφερή ηλικία των 6 ετών μετακόμισε στην Αθήνα για μια καλύτερη ζωή. Εκεί χάνει και τη μητέρα της κι έτσι αναγκάστηκε να φύγει για την μακρινή Αμερική όπου συνέχισε τις σπουδές της και αρίστευσε. Τελείωσε από το Πανεπιστήμιο Northeastern ως Βιολόγος. Σε νεαρή ηλικία γνωρίζει τον Φιλέλληνα Αμερικανό σύζυγό της David Phelps και μαζί συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Temple Πανεπιστήμιο Φιλαδέλφεια με ειδικότητα Κυτταρική και Μοριακή Βιολογία. Έπειτα ακολουθούν την μετεκπαίδευσή τους στη Βοστώνη στο Harvard (Associate Professor) και ολοκληρώνει την διδακτική της καριέρα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πολιτείας της Πενσυλβανίας (Full Professor) Είναι Ομότιμη Καθηγήτρια που με το έργο της γεμίζει με υπερηφάνεια τους Ελληνες του Εξωτερικού ως απόδειξη της Ελληνικής ψυχής και του Αιέν Αριστεύειν. 
Δείτε το βίντεό εδώ

Εκδήλωση με θέμα: Οι Γυναίκες του Αχελώου. Κατοχή 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η στυγνή δολοφονία της νεαρής κοπέλας έξω από το αστυνομικό τμήμα, μαζί με τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας κατά γυναικών που συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία, ηχούν ως κραυγή αγωνίας. Μπροστά σε αυτό το θλιβερό φαινόμενο, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, με το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα «Όταν ο Πολιτισμός και η Δημοκρατία υποχωρούν: Γυναικοκτονίες».

Η εκδήλωση, ξεκίνησε με χαιρετισμούς από την κα Βούλγαρη Αμαλία Ενταταλμένη Σύμβουλο σε θέματα Ισότητας Φύλων και Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, την κα Αγγελη Καλλιρόη Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και την Πρόεδρο Συλλόγου Γυναικών Κατοχής "Αλθαία"κα Γκασούκα Βάσια. Στη συνέχεια, έλαβε τον λόγο η κεντρική ομιλήτρια κα Μαρία Γκασούκα Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, που με την εξαιρετική και επίκαιρη εισήγησή της, καθήλωσε το παρευρισκόμενο κοινό. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι: ο π. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Βαρεμένος Γεώργιος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Διαμαντοπούλου Έφη, ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κατοχής κ.Πλαστήρας Γιώργος, η πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου κ. Παπαδημητρίου Κασσιανή, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου κ. Πρασσάς Γεράσιμος, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αστακού κ. Γριτσίπη Αρετή, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ξηρομέρου κα Τσόμπου Άρτεμις, ο π.Αναστάσιος Αγιου Δημητρίου Κατοχής, φορείς της τοπικής κοινωνίας, μέλη συλλογικοτήτων από την ευρύτερη περιοχή, παραγωγοί τοπικών προιόντων, ενεργοί πολίτες, εθελοντές και υποστηρίχθηκε από τους:


Σύλλογος Γυναικών Κατοχής Η Αλθαία

Σύλλογος Γυναικών Σταμνάς Η Αγία Αγάθη

Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων Η Δήμητρα

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού

Σύλλογος Γυναικών Γαλατά Αρμονία

Πολιτιστικός Σύλλογος Πεντάλοφος

Οικοτεχνία Λεμονοφάρμα Αστακός

Οινοποιείο Σωτηρίου Δημήτρης

A.Σ. Αχελώος Χορευτικό Τμήμα Κατοχής

Β' Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου Τσιάρας Αθανάσιος

Ελληνική Χειροποίητη Σοκολάτα Διαμαντοπούλου Χριστίνα

Κλαουδάτος ΣταύροςΤυροκομικά Προιόντα

Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Αιτωλικού

ΣΑΩ Εμπορία νωπών ψαριών

Βιολογικά Προιόντα Βέργας Ξενάκη Άννα

Χορευτικό Τμήμα Γυναικών Κοινότητας Μάστρου

Μέλι Κατοχής Βαλασωτήρη Καλλιόπη

Πολιτιστικό & Αθλητικός Όμιλος Οινιάδες

Παραδοσιακά Προιόντα Γιάννα Διαμάντη

Παραδοσιακές Φορεσιές Πλακίδας Νίκος

Χειροποίητα εργόχειρα Τσιγαρίδα Δήμητρα

Βιολογικές εργασίες Ζαρκαδούλα Λαμπρινή

Παραδοσιακά Προιόντα Κάππα Σπυριδούλα

Εργα Τεχνης Σωτηρία Ρόμπολα

Όσπρια Όλγα Ρόμπολα

Oiniades running team

Πολιτισμός, Περιβάλλον, Κοινωνία ΦΑΟΣ Αιτωλικό

Χειροποίητες κατασκευές Χριστίνα Πλαστήρα

Χειροποίητα Έργα Τέχνης Λένα Βάνα Πεντάλοφος

Αγροτικός Συνεταιρισμός Δέλτα Αχελώου

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου και τον Σύλλογο Γυναικών Κατοχής "Η Αλθαία". Μια εκδήλωση ουσίας, για έντονο προβληματισμό στη σύγχρονή μας κοινωνία διότι η βία στις μέρες μας εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, αλλά και υπερτοπικής εμβέλειας, με άξονα ανάπτυξης και τόνωσης της τοπικής οικονομίας που έδωσαν οι γυναίκες της περιοχής, οι οποίες παρακολούθησαν και υποστήριξαν έμπρακτα την εκδήλωση αυτή.

Η αντιμετώπισή της βίας κατά των Γυναικών, είναι ευθύνη όλων μας. Ας ενώσουμε, λοιπόν, τις δυνάμεις μας για να χτίσουμε μια κοινωνία απαλλαγμένη από την βία, όπου κάθε γυναίκα μπορεί να νιώθει ασφαλής και ελεύθερη.

Την εκδήλωση συντόνισε η κα Παρθενία Χαρίτου πρόεδρος της ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

Ευχαριστίες στους Καθηγητές της Μουσικής Θωμά Δημητρακόπουλο, Παναγιώτη Ζαχαράκη & Αριστείδη Χατζάρα για τη μουσική επιμέλεια. Βίντεο Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Δείτε το βίντεό μας εδώ


 

Ένα Ταξίδι στη Φύση Ελλάδα| Ανοιξιάτικη Ευδαιμονία| Καθαρό νερό - A Journey in Nature Greece| Springtime Bliss| Clean Water

Δεν υπάρχουν σχόλια
Το καθαρό νερό αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο για την ύπαρξη και την ευημερία κάθε μορφής ζωής στον πλανήτη μας. Η σημασία του αγγίζει κάθε πτυχή της ύπαρξής μας, από τη βιολογική μας λειτουργία έως την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Ξεκινήστε ένα ταξίδι στην εκπληκτική ομορφιά της άνοιξης στην Ελλάδα με αυτό το χαλαρωτικό βίντεο γεμάτο με μαγευτικά γραφικά και χαλαρωτική μουσική. Αυτό το βίντεο είναι η τέλεια απόδραση για χαλάρωση, ανακούφιση από το άγχος και μια ήρεμη αγκαλιά της ηρεμίας που φέρνει η άνοιξη στην Ελλάδα.

Clean water is a fundamental element for the existence and well-being of every life form on our planet. Its importance touches every aspect of our existence, from our biological functioning to economic and social development. Embark on a journey to the amazing beauty of springtime in Greece with this soothing video filled with enchanting visuals and relaxing music. This video is the perfect escape for relaxation, stress relief and a peaceful embrace of the serenity that spring brings in Greece.

Δείτε το βίντεό μας εδώ

Η δύναμη του Φιλελληνισμού | The power of Philhellenism

Δεν υπάρχουν σχόλια
Ο Δρ. Κατσικιώτης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Stevens Institute of Technology και Διευθυντής της Moody’s Analytics, μοιράζεται μαζί μας τις ιδέες του για τον ρόλο του Φιλελληνισμού. 
#Philhellenes #History #Greece
 Δείτε το βίντεό μας εδώ

Ιστορίες Ξενιτιάς από την 83χρονη γιαγιά Πηνελόπη

Δεν υπάρχουν σχόλια
Η κυρία Πηνελόπη, μια 83χρονη γυναίκα από το Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, μοιράστηκε μαζί μας την συγκινητική ιστορία της ζωής της.Δείτε το βίντεό μα ς εδώ

Η αληθινή ιστορία ζωής του 91χρονου παππού Παντελή

Δεν υπάρχουν σχόλια
Στο γραφικό Μικρό Χωριό Ευρυτανίας, είχαμε την τύχη να συναντήσουμε τον 91χρονο κύριο Παντελή. Μας άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού του και μοιράστηκε μαζί μας ιστορίες από μια εποχή γεμάτη θυσίες και ανθεκτικότητα.Δείτε το βίντεό μας εδώ
© all rights reserved 2022
made with by GVL